OLYMPUS DIGITAL CAMERA20140226_153307foto's Harstra Energy 126

 

 

 

 

 

20140226_15334420140226_122642Roland 001

Harstra Instruments gaat voor groen!

Zeewolde, 08 april 2014 – Harstra Instruments heeft door ‘Natural Energy’ installateur Schaap Energy 52 zonnepanelen op hun bedrijfspand in Zeewolde laten plaatsen. Dit is een belangrijke stap op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Harstra Instruments streeft naar een klimaat neutrale onderneming. Door de effecten van onze bedrijfsvoering op mens en milieu te onderzoeken en hier oplossingen voor te bedenken, zet Harstra belangrijke stappen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Een groot onderdeel hiervan is het opwekken van stroom via zonnepanelen.

Vanaf 1 maart 2014 wekt Harstra Instruments stroom op via zonnepanelen. In de eerste maand is er maar liefst 1,3 Mega Watt aan elektriciteit opgewekt. “Dit is ruim voldoende om niet alleen het hele bedrijf en productie van stroom te voorzien, maar ook de hybride bedrijfsauto kan elke dag opgeladen worden!” aldus Roland van der Ham, directeur van Harstra Instruments.

Om de stap naar zonnepanelen te realiseren, heeft Harstra de hulp ingeroepen van bureau Schaap Energy. In korte tijd heeft Schaap Energy uit Zeewolde alle mogelijkheden onderzocht en uitgevoerd om zo efficiënt mogelijk energie op te wekken. Albert Schaap, directeur Schaap Energy: “Wij geven onze klanten een eerlijk en deskundig advies over de technische en bedrijfseconomische mogelijkheden van zonne-energie. Ook voor Harstra hebben wij de best passende installatie met een maximaal rendement gevonden.”

Meer informatie over Harstra Instruments
Harstra Instruments is sinds 1942 een technisch productiebedrijf voor de laboratorium- en veiligheidstechniek branche. Met afnemers over de hele wereld is Harstra gespecialiseerd in maatwerkoplossingen voor reinigen en drogen. Voor meer informatie: www.harstra.eu

De installatie:

52 ex. Yingli YL 250 P – 29 b zonnepanelen van 250 Wp, werden exact op het zuiden geplaatst op een Sunbeam montage systeem onder een hoek van 15 graden. Met het totale vermogen van 13.000 Wp wordt middels het superieure Solaredge omvormersysteem SE 16-k, 11.500 Kwh per jaar opgewekt. Harstra Instruments en Schaap Energy kunnen het systeem online en per paneel monitoren.