BTW teruggave.

U kunt de btw voor uw zonnepanelen installatie tot eind 2022 terugvragen bij de belastingdienst. Vanaf januari 2023 is het btw tarief voor zonnepaneleninstallaties 0%.

Lening via uw gemeente 

Met de zogenaamde Duurzaamheidslening kunt u tegen aantrekkelijke voorwaarden en lage rente geld lenen om uw woning energiezuinig te maken. Per saldo komt dit in de meeste gevallen neer op een feitelijke rente van minder dan 1 %.

Denk bijvoorbeeld aan dak- of vloerisolatie, een zonneboiler of zonnepanelen.  Hiermee daalt de energierekening en wordt het wooncomfort vergroot. Ook draagt u bij aan het milieu door het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Er wordt geleend van de gemeente. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) verstrekt en beheert de toegekende Duurzaamheidslening. De toekenning van de lening geschiedt onder voorbehoud van een positief advies van SVn.

Het aanvragen van de Duurzaamheidslening bestaat uit de volgende stappen:

    • Invullen aanvraagformulier duurzaamheidslening en inleveren/sturen naar de gemeente.
    • Als de aanvraag aan de voorwaarden voldoet ontvangt u een toewijzingsbrief van de gemeente, onder voorbehoud van een positieve financiële beoordeling door de SVn

Aanvraagformulier duurzaamheidslening 

https://www.zeewolde.nl/gemeente/onderwerpen-a-z_42503/product/duurzaamheidslening-aanvragen_1185.html

 

Vaak stellen lokale en provinciale overheden ook extra subsidie beschikbaar voor zonne-energie. In ons overzicht ziet u eenvoudig om welke overheden dit gaat.

Energiesubsidiewijzer

Op de website van “Meer met minder energie” staat een Energiesubsidiewijzer

waarmee u direct inzicht krijgt in de subsidies waarvoor u in aanmerking komt.