Voor deze semi-overheidsinstelling werden 108 ex. Winaico zonnepanelen geplaatst op een Sunbeam montagesysteem. Omvormersysteem SolarEdge.

In dit nieuwe park in Lelystad mocht we een woning voorzien van 18 ex. Solarwatt 60M Style Z 290 WP mono PERC zonnepanelen.
Bij een nieuwe woning is dit eigenlijk het meest geschikte paneel. Een levensduur van meer dan 40 jaar en een productgarantie van 30 jaar. SolarWatt is gelieerd aan BMW. Ook de opbrengst van deze panelen is fenomenaal! Al met al weer een prachtige installatie die zelfs bij Solarwatt de boeken in gaat! Montagesysteem Van der Valk. Omvormersysteem SolarEdge.

Op deze woning werden, na het verplaatsen van de ontluchtingspijp, 15 ex. 290 Wp. Solarwatt 60 M Style Z mono PERC panelen geplaatst. Deze Solarwatt panelen hebben een productgarantie van 30 jaar! en een verwachte levensduur van meer dan 40 jaar. Bij gewone panelen is op de achterzijde een folie aangebracht. Bij deze Duitse Solarwatt panelen zijn de cellen perfect ingepakt door aan beide zijde glas te gebruiken. Hierdoor zijn de cellen dus bijna onbreekbaar en is de degradatie in opbrengst tot een minimum beperkt. Een installatie voor het leven! En ja ik ben hier enthousiast over want de opbrengsten zijn fenomenaal!

Het montagesysteem is van Click-Fit en het omvormersysteem van SolarEdge.

Deze woning aan het Speenkruid in Zeewolde is geheel energie neutraal. Hiervoor werden 28 ex. prachtige 300 Wp. Winaico Full Black zonnepanelen geïnstalleerd. 3.500 KWh wordt voor het reguliere stroomverbruik opgewekt. De rest is nodig voor de PANASONIC Aquarea Heat Cap, lucht/water warmtepomp.

Deze warmtepomp is aangesloten op de vloerverwarming en vervangt de CV ketel in z’n geheel. Ook de warmwatervoorziening komt geheel voor rekening van de warmtepomp. Een boiler van 200 liter, zorgt voor douche en warm tapwater. Omdat er tevens op elektriciteit gekookt wordt, kan de woning ook helemaal zonder gasaansluiting functioneren.

Hiervoor werd de meterkast omgebouwd van 1 naar 3 fase.

In deze straat hebben we 2 buren voorzien van een zonneschans met 12 ex. Winaico 295 Wp. zonnepanelen. Ook hier zijn de zichtzijden weer netjes zwart gespoten om hinderlijke licht schittering te voorkomen. Een mooi “Doe het samen” project !

Deze woning werd voorzien van een zonneschans van Schaap Energy in combinatie met een plat dak systeem van Sunbeam. Omvormer SolarEdge, vanwege de verschillende hellingshoeken. 17 ex. Winaico 300 Wp. PERC panelen.

Bij deze woning kon exact het verbruik gecompenseerd worden met 23 ex. Winaico Full Black panelen. Montagesysteem Click-Fit (geheel verstelbaar) en SolarEdge omvormer. Perfect symmetrisch uitgelijnd, rekeninghoudend met het dakraam.

Deze buren hebben samen besloten zonnepanelen van Schaap Energy te nemen. Hierdoor was het mogelijk voor beide 9 ex. Winaico zonnepanelen te installeren. Het montage systeem is van Sunbeam. Universal 1300. Het omvormersysteem van SolarEdge.

Omdat het dak van deze woning op het noorden gericht was, hebben we vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een zonneluifel van zonnepanelen op de zuidzijde van de woning. Schaap Energy, heeft hiervoor de situatie exact opgemeten en een systeem ontworpen dat zelfs op 1,7 meter vanaf de wand op de mm nauwkeurig kon worden uitgelijnd. Er werd een solide constructie gemaakt onder een helling van 20 graden, die met 5 ex. chemisch ankers per steun aan de gevel bevestigd werd. Het eindresultaat mocht er zijn. In combinatie met de panelen op het platte dak kon het gehele verbruik worden opgewekt. Winaico panelen in combinatie met een SolarEdge omvormersysteem.

Deze woningen zijn vanaf de bouw reeds voorzien van zonnecollectoren voor de warmwatervoorziening. We hebben ons best gedaan om de meest esthetische uitlijning te vinden in combinatie met het dakraam en de openhaard pijp en hebben daarom ook gekozen voor Winaico zonnepanelen met een zwart frame.

Hier werden in totaal 101 ex. Winaico zonnepanelen geplaatst over 5 woningen. De panelen liggen op een SUNBEAM montagesysteem onder een hoek van 15 graden. Alle installaties uitgevoerd met SolarEdge omvormersysteem.

Hier zijn 16 ex. 285 Wp. Winaico PERC panelen geïnstalleerd. Hiervoor is de ontluchtingsbuis keurig naar de rand van het dak verplaatst, zodat er één mooi symmetrisch vlak gemaakt kon worden. Van der Valk montagesysyteem. SolarEdge omvormer met optimizers per paneel.

Ook hier weer 12 ex. 295 Wp. Winaico PERC Full Black zonnepanelen op een SolarEdge omvormersysteem geïnstalleerd.

Hier werden 10 ex. 300 Wp. Full Black Winacio PERC zonnepanelen geplaatst. De omvormer is hierbij wat groter gekozen omdat er op termijn een uitbreiding van de installatie wordt verwacht. De panelen werden zo uitgelijnd, dat na een te plaatsten 2e dakraam, nog exact 7 panelen konden worden toegevoegd. Het montagesysteem is van Van der Valk solar. Omvormersysteem SolarEdge.

Deze installatie met 15 ex. Winaico WST-P6 PERC panelen met een vermogen van 275 Wp. per paneel draait op SolarEdge.

Dit zijn poly PERC panelen met een zwart frame. Super strak uitgelijnd.